15jul12 Wijn en Monet

 
Wijn & Monet
 

Molens in het Westzijderveld bij Zaandam, 1871

 Claude Monet (1840-1926)

In bezit van het Van Gogh Museum (sinds 2001)

Zondagmiddag 15 juli 2012 is het eindelijk zover!

De Zaanse Wijnkring organiseert in samenwerking  met de Stichting “Monet in Zaandam” een spectaculaire wandeling, in het centrum van Zaandam, waarbij u langs de plekken wordt gevoerd waar de wereldberoemde schilder Monet zijn schildersezel heeft neergezet om Zaandam te vereeuwigen. Aan de hand van Monets schilderijen neemt u een duik in oud Zaandam en zult u dingen zien die u al jaren niet zijn opgevallen!

Na deze wandeling kunt u bijkomen in de Moestuin van Monet. Daar neemt de Zaanse wijnkring u mee op ontdekkingsreis van culinaire Monet. Want naast befaamd schilder was Monet zeer culinair gedreven: zijn geurende kruiden worden gecombineerd met passende wijnen en heerlijk fruit. Waarbij de proeverij muzikaal wordt omlijst met klanken van Monets tijdgenoten.

Kortom, een evenement dat u niet had moeten missen. Er waren 3 rondleidingen met proeverij om 14:00 uur, 15:00 uur en 15:30 uur.

Verder informatie over de Stichting Monet in Zaandam of Monettuin kunt u vinden op www.monetinzaandam.nl en www.monettuin.nl

Leave a comment