Wie zijn wij?

Welkom bij de Zaanse Wijnkring

De Zaanse Wijnkring was een informele vereniging die op 15 september 2011 is opgericht door vijf wijn enthousiastelingen: Ruben Valenteyn, Marjolein van Geene, Michel Dantuma, Boudewijn Besteman en Henny Thoolen. Het team is in juni 2013 versterkt met Karen Maassen van den Brink. De Zaanse Wijnkring is op 17 februari 2018 tijdens het laatste evenement “Happy Ending” officieel opgeheven.

De Zaanse Wijnkring bood de ervaren én onervaren wijnliefhebbers een platform om hun wijnkennis op te doen of verder te verbreden. Een toegankelijk, ongedwongen én onafhankelijk platform voor de Zaanstreek voor de Zaanse wijnliefhebber.

Een aantal maal per jaar organiseerde de Zaanse Wijnkring een bijeenkomst waarbij een thema over en met wijn centraal staat. Denk hierbij aan thema’s Wijn & Spijs, Wijn & Muziek, Wijn & Chemie, Wijn & Druif, en nog veel meer. Kijk maar eens naar onze eerdere activiteiten: informatieve, leerzame bijeenkomsten met aantrekkelijke sprekers. Bijeenkomsten waar bovenal natuurlijk geproefd werd van wijnen die in de Zaanstreek verkrijgbaar zijn. Regelmatig waren zij te vinden op een fantastische locatie in de bovenzaal van het restaurant “De Hoop op d’Swarte Walvis” op de Zaanse Schans maar ook elders organiseerden wij de evenementen.

De Zaanse Wijnkring was er voor wijnliefhebbers die op zoek waren naar leuke, leerzame en informatieve bijeenkomsten waar theorie en praktijk bij elkaar komen. Wilde u op de hoogte worden gehouden? Dan kon u zich melden via ons e-mail adres info@zaansewijnkring.nl of op onze site kijken www.zaansewijnkring.nl.

Hopelijk hebben wij persoonlijk kennis met u gemaakt tijdens één van de bijeenkomsten

IMG_9110

Het gehele team van de Zaanse Wijnkring bij “ZWK gaat Wild” op zondag 22 november 2015

 

Advertisements

About Zaanse Wijnkring

De Zaanse Wijnkring is een informele vereniging opgericht op 15 september 2011 door vijf ‘wijn’ enthousiastelingen: Ruben Valenteyn, Marjolein van Geen, Michel Dantuma, Boudewijn Besteman en Henny Thoolen. De Zaanse Wijnkring biedt de ervaren én onervaren wijnliefhebbers een platform om wijnkennis op te doen of deze verder te verbreden. Een toegankelijk, ongedwongen én onafhankelijk platform voor de Zaanstreek waar de Zaanse wijnliefhebber als 1ste naar toe komt. Waar wijnliefhebbers, wijnleveranciers en wijnproducten elkaar ontmoeten.
This entry was posted in Wijn, Wijn en Spijs, Zaanse Wijnkring, Zaanstreek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s