30jun13 Russische Wijn

2013 Het Nederland – Rusland jaar

VooLogor de tweede keer op rij gaat de Zaanse Wijnkring de uitdaging aan om wijnen van ver te laten proeven, maar zoals u van ons gewend zijn doen we dat op een ludieke manier en op een unieke locatie.

Proeverij “Russische Wijnen”

De betrekkingen tussen Nederland en Rusland kennen een rijke en eeuwenoude historie. Van begin af aan stonden handel en innovatie hierbij centraal. Vooral de afgelopen decennia zijn de relaties steeds verder verbreed en verstevigd: niet alleen tussen overheden, maar ook tussen bedrijven, culturele partners, onderwijs- en wetenschappelijke instellingen en tussen maatschappelijke organisaties. In 2009 aanvaardde Nederland de Russische uitnodiging om in 2013 een Nederland – Ruslandjaar te organiseren. In het teken van dit Nederland – Rusland jaar neemt de Zaanse wijnkring u mee in de onbekende wereld van de wijnen uit de voormalige “Sovjetrepublieken”.

Ooit was de Sovjetrepubliek de op twee na grootste wijnproducent van de wereld. Belangrijk onderdeel daarvan waren de landen Armenië, Georgië en de Oekraïne.  Deze oudste wijnlanden ter wereld hebben naast een mooie wijnhistorie ook met hun lokale druivensoorten de basis gevormd voor de wijnbouw in de Cool Climate regio’s, zoals ons eigen Nederland.

Voor deze proeverij is er maar één plek in de Zaanstreek waar deze proeverij gehouden kan worden en dat is natuurlijk bij het Czaar Peterhuisje op de Krimp (Czaar Peterhuisje).

Wanneer                          :           zondagmiddag 30 juni 2012
Waar                                :           Czaar Peterhuisje (in de achterliggende tuin)
Toegangsprijs                  :           € 17,50 incl. toegang Czaar Peterhuisje

U kunt zich hier helaas niet meer voor inschrijven.

Voor of na de proeverij kan het Czaar Peterhuisje worden bezocht.

Nog nooit in Czaar Peterhuisje geweest? Benieuwd naar de wijnen uit Armenië, Georgië en de Oekraïne? Dan zien wij je graag op 30 juni!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s