11apr15 | Hollands Glorie

Hollands Glorie

Van eigen kweek tot Hollandse kost uit ‘den Oost’.

Al eeuwen waaieren de Hollanders uit over de hele wereld. Als handelsvolk voeren zij over de internationale wateren voor gewilde producten als porselein, zijde of kruiden. In de VOC tijd ruilden zij producten in Azië afkomstig uit alle delen van Europa: koperwerk uit Duitsland, ijzeren spijkers uit België, laken uit Nederland, staal uit Zweden, hennep en teer uit Rusland, kwikzilver uit Engeland en Oostenrijk en wijnen uit Frankrijk , waaronder de zoete wijnen van Monbazillac.

Flessen Monbazillac uit de Amsterdam

Flessen Monbazillac uit de Amsterdam

Heden ten dage is het niet alleen in- of export maar zijn de Hollanders ook actief in de wijnbouw. In Nederland zijn er al diverse telers van fruit overgegaan naar de wijnbouw. Maar, verrassend of niet, ook in het verre buitenland zijn die Hollanders actief in ‘hun zo vreemde’ wijnbouw.

Voor dit evenement zijn wij op zoek gegaan naar al het moois uit de eigen Nederlandse ‘keuken’ en naar fantastische import uit ‘den Oost’. Een passievolle wijnmaker in Nederland komt aan het woord en geeft u een beeld wat er allemaal bij een wijn uit Nederland komt kijken. Daarnaast laten wij u meenemen in het buitenlandse avontuur van een Nederlandse wijnmaker uit ‘den oost’. U zult weer verrassende wijnen proeven van wijn van de ‘koude

Het Prinsenhof

Het Prinsenhof

grond’ maar ook die van Nederlandse wijnmakers uit het buitenland en … wie weet hebben wij een authentieke Monbazillac voor u ‘opgedoken’!!

Dit alles speelt zich af op een wel heel unieke Zaanse locatie: de pelmolen “Het Prinsenhof”.

Wanneer :
zaterdagmiddag 11 april 2015 aanvang 14:00 uur
Waar : Pelmolen Het Prinsenhof

J.J. Allanstraat 384 (achter), Relkepad 1551 RV Westzaan
Toegangsprijs*) : € 20,= (p.p. incl. rondleiding)

*) De toegangsprijs is inclusief een bezichtiging aan Het Prinsenhof. Dit kan vooraf, om 13:30 uur of na het evenement, omstreeks 16:30 uur.

U kunt zich hier niet meer voor aanmelden.

 Logo_hollands_glorie copyVoor vragen of opmerkingen kunt u zich natuurlijk altijd wenden tot de Zaanse Wijnkring. Klik dan hier: info@zaansewijnkring.nl . Kent u nog meer vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn in wijn of in de Zaanse Wijnkring? Ook zij kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de Zaanse Wijnkring via Aanmelden nieuwsbrief Zaanse Wijnkring o.v.v. gewenste voor- & achternaam. Graag tot ziens!
Flyer Hollands Glorie

Flyer Hollands Glorie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s