Agenda

Eerdere activiteiten

2018

Op 17 februari 2018 “Happy Ending”

Aan alle goede dingen komt een eind. Zo ook aan De Zaanse Wijnkring. Na meer dan 6 jaar van inspirerende, uitdagende en verrassende evenementen te hebben georganiseerd sluiten wij af met nog één allerlaatst evenement Happy Ending. Geheel in stijl, zoals u van ons gewend bent, nemen wij u mee op onze allerlaatste ontdekkingstocht naar de nieuwste wereld van bijzondere wijnen: we gaan naar ‘De Oost’!

Wanneer :      zaterdagmiddag 17 februari 2018 aanvang 14:00 uur
Waar : Swingersclub De Showboat, Lagedijk 328 1544 BX Zaandijk Nederland

2017

In dit jaar waren er geen evenementen

2016

In dit jaar waren er geen evenementen

2015

22 november 2015 “ZWK Goes Wild”

ZwijnDe klok is inmiddels weer een uur terug gezet. De temperatuur daalt. De bladeren zijn van de bomen gevallen. Geuren van vocht, hout, kruiden, rook, gebakken vlees …… het wildseizoen is begonnen en de feestdagen komen eraan!

De Zaanse Wijnkring gaat helemaal gek doen. Wij willen met u graag eens hele mooie wijnen gaan proeven. Fantastische ‘net-boven-budget’-wijnen die u altijd al wilde proeven. Edel vocht wat wel heel mooi past bij het komende ‘wild’-seizoen. BacchusWij hebben voor u een wel heel excentrieke wijnlijst opgesteld die wij graag met u doorproeven op zoek naar een bijpassende wildstijl. Denk aan hele klinkende namen als Grozes Hermitage, Bourgogne, Barolo, Pomerol, Gaja en nog veel meer! Wees gerust: al deze exclusieve wijnen hebben een betaalbaar broertje of zusje die u gerust wat vaker kunt drinken met de feestdagen!

Zaterdag einde middag 6 juni 2015 “BBQ en wijn”

BBQ wineDe Zaanse Wijnkring presenteert haar kunsten op de BBQ. Het blijft niet bij de verkoolde hamburger, de rauwe kippenboot en vette, brandende worst. Nee, met deze professionele, maar gemakkelijke te maken gerechten kunt echt genieten van de BBQ zoals het ooit bedoeld was.

Met de zomer in zicht gaan wij deze uitdaging aan om bij een heerlijke BBQ van hoog niveau het gebruikelijke bier te verruilen voor de mooiste wijnen. Komt u proeven of het gelukt is?

Zaterdagmiddag 11 april 2015 “Holland Glorie”

background-jan-15-v02.jpgErgens in de 2de helft van april gaan inspirerende sprekers op zoek naar de Hollandse Glorie. Van het moois uit de eigen Nederlandse ‘keuken’ naar fantastische import uit ‘den Oost’. Daarnaast kijken wij naar de passie voor wijn van Hollands wijnmakers in den ‘Vreemde’. U zult weer verrassende wijnen proeven van wijn van de ‘koude grond’ maar ook die van Nederlandse wijnmakers uit het buitenland.

Eerdere evenementen in 2014

Zaterdagmiddag 8 november 2014 “Proeverij Wijn & Brood”

BroodWijn copyZaterdagmiddag 8 november gaan wij proeven welke wijn wij kunnen of misschien wel moeten drinken bij de diverse soorten brood die door de Nederlandse bakkers worden gebakken.

Backery Institute copyDe spijzen die worden geproefd zijn creaties afkomstig zijn van wereldkampioen broodbakken Francois Brandt, nu werkzaam bij the Bakery Institute. Onder de bezielende leiding van topbakkers van de Bakery Institute op de Westzijde in Zaandam, proberen wij u hiermee kennis te laten maken wat wijn en brood met elkaar doet.

Het programma bestaat uit drie gedeeltes van elk ca. een half uur. De eerste ronde start om 14.00 uur, om 14.30 start de 2e groep en ongeveer 15.00 uur de 3e  groep. Na de proeverij is er nog gelegenheid wat na te proeven van de restanten spijs en wijn.

Wanneer   : zaterdagmiddag om 14:00, 14:30 en 15:00 uur
Waar         : Bakery Institute, Westzijde 174-A, Zaandam

Zaterdag 22 maart 2014 “Muziek & Wijn”

Plaatje ii copyBijna twee en half jaar geleden luidde de Zaanse Wijnkring haar eerste evenement in met een daverend muzikaal festijn “Proef de muzikale wereld”. Nu, op zaterdag 22 maart 2014, gaan wij opnieuw de uitdaging aan met Soli Deo Gloria Zaandijk. Deze keer gaan wij raakvlakken van de muzikale wereld en die van de wijn te ontdekken in alle zintuigen die wij hebben. Het wordt “Horen, zien en proeven”.

Wanneer   :   zaterdagavond 20:00 uur
Waar         :   in de Zuidervermaning, Zuideinde 233, 1551 EG Westzaan

2013

Oktober 2013: “De vakantiewijnen”

Fles in zee copyDeze activiteit is helaas niet doorgegaan. Er waren helaas te weinig aanmeldingen.

 

 

30 juni 2013:   “Het Nederland  – Rusland jaar 2013”:

Logo

Dit was zondagmiddag in de tuin van het Czaar Peterhuisje te Zaandam.

13 april 2013: “Van Kanaän (כנען) tot Shīrāz (شيراز)”:
zaterdagavond, Nicolaaskerk, Kerkplein 1, 1561 DA Krommenie

2012

22 november 2012
zondagmiddag, “Nueva Chilena contra le Vieux Français”
15 juli 2012
zondagmiddag, “Wijn en Monet”, Monettuin, Zaandam
15 maart 2012
donderdagavond, “Wijn en Spijs”, Hoop op d’Swarte Walvis, Zaandam

2011

15 december 2011
donderdagavond, “Feestelijke Wijnen met Onno Kleyn”, d’Swarte Walvis, Zaandam
19 november 2011
zaterdagavond, “Proef de Muzikale Wereld”, Zuidervermaning, Westzaan
15 september 2011
donderdagavond, “Oprichting De Zaanse Wijnkring”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s